"Ide még biztosan visszatérünk!"

 

advent03

 

Elmondhatom, 2022 az életem egyik legboldogabb éve.
Visszatekintve az eddig eltelt időszakra , minden egyes nap mosolyogva alszom el, reggel hálát adok azért, hogy ma is ÉLHETEK !
Minden egyes élményt, legyen az pozitív, vagy kévésbé jó élmény, fogadom, hiszen minden amit elénk sodor az élet, nekünk szól, tanít, megérint.
Pontosan egy hét telt el egy újabb legboldogabb napom óta.

Adventi Nyitókoncert volt Kopáncs-pusztán ,az Árpádkori Szent Gellért templomban.
Nagy megtiszteltetés, hogy erről a különleges eseményről a gondolataimat megoszthatom itt mindenkivel.


advent01Nagykopáncsi Árpádkori kápolna....csak hallomásból ismertem,aztán egy hónappal ezelőtt kigördültünk a zenekaros társammal oda és Viczián Zolival közösen "megálmodtuk" ezt a bensőséges adventnyitó koncertet ami végül sokkal többet adott nekünk, mint azt valaha is gondoltuk.
Már a templom ajtaján először belépve is éreztem azt a simogató, melengető szeretet energiát, ami aztán megsokszorozódott, mikor visszatértünk ezen a csodás napon.
Összejöttünk sokan, 130-150 ember egy picinyke helyen, amit ezen a napon az eső áztatta úton képtelenség lett volna megközelíteni.
Mégis mindenki ott volt, akinek ott kellett lennie.
A nap is ránk ragyogott, a zarándokokat és a bringásokat is melengette.
Hála, és köszönet a terepjáró autók sofőrjeinek, akik folyamatosan segitették a bejutást a templomhoz.
Énekeltünk, zenéltünk, verseltünk, az Atya liturgiáját hallgattuk és közben elmélyedtünk a gondolatainkban.
Körülnézve a gyertyák fényében láttam a meghatódott, mosolygós, boldog arcokat, mögötte az embereket, akik kiszabadulva a mindennapi rohanós, elfoglalt életükből, pár órára átadták magukat ennek az áhitatnak.
Visszaidézem a templom körül összegyűlt beszélgető, teázó, falatozgató csoportokat... itt találkoztak sokan először mégsem voltak idegenek egymásnak, megtalálták a közös hangot.
Jó volt ezt látni.
A szeretetasztal roskadásig megtelt az otthonról hozott, saját kezűleg készített "ajándékokkal", amivel egymást lepték meg ezek a melegszivű emberek.
Köszönöm szépen, hogy részese lehettem ennek az újabb "csodának".
A zenekarunk nevében is mondhatom: ez a szent hely, ez a pici kápolna, a sok remek ember akikkel együtt tölthettük ezt az ünnepet, örökre bevésődött a szívünkbe.
Ide még biztosan visszatérünk!

 

 

 

László Diána              
Amigo Band Orosháza zenekari tagja

 

 

 

advent02

Bejelentkezés

Oldalunkon a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához!