Száraz-ér menti túra a Múzeumok éjszakáján

 

2022-06-25 Tótkomlós-Mezőhegyes

Cím és dátum egyszerűen közli a száraz adatokat, de nézzük mögé mit is takar!

Ha már Mezőhegyesre tartunk a lovas kocsis két fő szava jut eszembe először: Gyííí!!! és a Curik!!!

A hatalmas meleg mellé ígért UV bizonytalanságban tart minket. Induljunk vagy maradjunk otthon. Addig vacillálunk, míg lemondani már kényelmetlen lenne. Induló helyszínünk a tótkomlósi Szlovák tájház. Az egy órás tárlatvezetés Icukának köszönhetően, gyorsan elrepült. Kolbász kóstolás után lelkes 15 fő indul el.

Kémleljük az eget! Körbe sötétkék, Nagyér felé szinte fekete. Többeknek az esőkabátja otthon pihen. Naná, nehogy megromoljon! Aradi úton megújuló sárga sávjelzésen indulunk. Fúj a szél, szerencsére hátulról. A nagy meleg eltűnt, igazi kiránduló idő van. Az út porol, eső odébbáll, a kilométer fogyatkozik. Elérjük a Száraz-ér hídját. Kis vadregényes erdősávban haladunk. Se eső, se szél, se meleg. Mindenki jókedvű. Kiérve a fák közül a nap elkezd újra előbújni, de már csak erőlködik. Belátja, hiába van ma a leghosszabb nap, hőséget mára már nem tartogat.

A 81.-s majorban Kolozsiné Julika szeretet vendéglátása és történeti ismerete a diófák között igazi felüdülés volt. Tovább indulunk zabsiló torony felé. Műútról megcsodáljuk a különleges építményt. Innen már csak hat kilométer a cél a 6-s major felé.


Mezőhegyesre beérve megpillantjuk a felújított technikum épületét. Betérve végig nézzük a művészóriások hazatérése kiállítást. Vendéglátásban részesülünk. Senkit nem zavart egy kicsit poros társaságunk. Jól eső érzéssel távoztunk. Boldogság, hogy kis létszámban is tudtunk tartalmas programban részt venni.

Köszönet vendéglátóinknak!

220625 059

 

 2022. július 18.        

Viczián Zoltán         

Bejelentkezés

Oldalunkon a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához!